diumenge, 20 de desembre del 2009

Bon Nadal a tothom!

Us desitjo un feliç Nadal i unes bones festes a tothom!

Propostes per a un Nadal més ecològic i solidàri

Mirant la revista de Viladecans, el meu poble, he vist aquesta notícia que vull compartir amb tots vosaltres relacionada amb el Nadal per ser més solidaris i ecològics i aprofitar per desitjar-vos un BON NADAL a tothom!!


La notícia diu així :
El Nadal esdevé tradicionalment una època per compartir. I a aquest esperit apel·len diverses iniciatives que es duen a terme aquests dies a la ciutat per tal d'ajudar a les persones desfavorides. La Xarxa Comercial i Càritas de Viladecans organitzen la campanya "A Viladecans, ningú sense Nadal", amb la qual creen uns racons solidaris a les botigues, on els ciutadans poden disposar aliments no frescos adreçats al Banc d'Aliments de Càritas.

D'altra banda, la Creu Roja també organitza la ja tradicional recollida de joguines (noves, no sexistes, no bèliques...) amb la campanya "Fem un món millor", per reaprtir regals a infants necessitats fins als 10 anys. Fins al dia 23, de 9.30 a 18 hores, la ciutadania en pot portar al local de l'entitat (carrer de Carles Altés, 11-13).

A més, la ciutadania pot adquidirir en comerços i entitars els "estels solidaris" de la campanya "Viladecans Solidària", al preu d'un euro, per donar suport a la construcció d'un embassament a Kenya. Viladecans per Sàhara també recull menjar (oli, llenties i arròs) per a la població dels campaments dels refugiats de Tindouf, al desert delSàhara.


Imatge d'un estel solidari


Reciclatge dels arbres

També, durant aquestes festes, hi ha altres petits gestos que també poden fer-les més sostenibles. Per exemple, es poden fer regals que generin poc residus, realitzats amb materials naturals renovables o reciclats i que estiguin fets a prop per evitar llargs transports contaminants i, si s'aposta per un oblecte de segona mà, se'n poden trobar al Mercat del Troc d'Alba-rosa el dia 20 o a través de la pàgina web http://www.encants.viladecans.cat/. També és sostenible utilitzar bosses de tela en lloc de plàstic a l'hora d'anar a comprar, fer servir espelmes per il·luminar i així reduir el consum elèctric, utilitzar fulles seques o sorra al pessebre enlloc de molsa i fer servir arbres ecològics o comprar un arbre de Nadal en un viver on es puguin trobar espècies autòctones.

Si s'aposta per un avet natural, un cop acabat el Nadal es pot reciclar en un dels punts que l'Ajuntament habilita entre els dies 7 i 15 de gener. Els arbres que s'hi dipositin es convertiran en compost que servirà com a adob natural.

La notícia la podeu trobar en la revista de Viladecans publicada el mes de Decembre.

Valoració personal

Imatge extreta d'aquest enllaç


La meva valoració en la realització i elaboració del bloc ha sigut 100% positiva, tot i així, al principi de curs, he de dir, que quan la Loles, mestre de Tic i tutora del meu seminari, ens va proposar l'activitat d'elaborar un bloc durant tot aquest trimestre no hem vaig veure amb cor de portar-lo al dia, ho veia massa complicat.
Amb els dies vaig veure una utilitat molt gran de crear el nostre bloc que consisteix en portar la feina al dia, un requisit molt important per a la elaboració del bloc, i el més important aprendre molt més ja amb una de les activitats que havíem de fer, de forma optativa, era posar notícies d'actualitat relacionades amb les TIC i amb l'educació o de qualsevol informació que ha nosaltres ens aportés nous coneixements.

Posar totes les activitats que anàvem realitzant en la classe de gestió de la informació m'han ajudat molt, primer de tot, perquè les posàvem en pràctica i d'aquesta manera podies veure el resultat, teu i dels teus companys, en el bloc tantes vegades com volguessis ja que una de les utilitats d'un bloc consisteix en això, en la interacció i en l'actualització periòdica via web com si fos un diari personal, ja que la paraula blog o weblog prové de les paraules angleses web i log (diari en anglès).

La segona utilitat ha destacar és que amb la realització de les activitats de gestió havíem d'explicar el procés i en què consistia el programa emprat,d'aquesta manera feies un treball d'assimilació i de recordar els passos que havies seguit. Una tècnica molt important que ens servirà per poder estudiar en els pròxims exàmens i on ningú es penedirà de la tasca realitzada.

I per últim el tercer punt, i per a mi, el que més dificultós m'ha sigut és en tornar agafar fluïdesa alhora d'escriure ja que feia molt de temps que no practicava el català degut al meu antic treball. Per tant, estic molt orgullosa d'haver realitzat l'activitat de crear un bloc perquè m'ha ajudat en molts aspectes i he après molt.


Durant aquest trimestre, en la classe de gestió de la informació, no he parat d'aprendre nous programes que mai havia escoltat i a gestionar la informació assimilada, com per exemple, gravar, enregistrar en audio un text, crear un vídeo, gestionar tota la informació que trobem en la xarxa amb el delicious o el notebook i entendre millor què és una blocosfera i la cultura lliure. De totes intervencions que hem fet vull destacar les due següents :


-La creació d'un vídeo amb el programa Moviemaker juntament amb l'Audacity. Com a futura mestre, amb aquests dos programes tenim un ventall molt ampli per poder realitzar moltes activitats a classe amb els nens, com per exemple gravar i enregistrar les veus dels nens en audio on puguin explicar les seves experiències i vivències personals d'una excursió i publicar-lo en format radio o més maco encara, fer un vídeo amb imatges i amb les seves veus i publicar-lo en la web del col·legi, si en té, o fer un regals als pares i als nens en format cd al final del curs, on d'aquesta manera, tots plegats poden veure què és el que fa el nen a classe i viure una experiència molt maca i emotiva tots junts, i així, el dia de demà, aquest nen tindrà un record que sempre podrà tornar a veure tantes vegades com vulgui. A més, amb aquests dos programes també podríem elaborar contes amb els seus dibuixos i amb les seves veus on treballarien la fluïdesa en el seu vocabulari i publicar-lo en la web de l'escola o fer un regal pel dia del pare i de la mare d'una manera més original i que mai oblidaran. Aquí teniu l'enllaç del meu vídeo.


-El programa Jclic. Aquest programa ha sigut un gran descobriment per a mi. He de reconèixer que hem vaig tornar boja alhora de realitzar l'activitat que ens varen proposar a classe perquè es penjava moltes vegades, però tot i així el resultat ha sigut fantàstic. Amb aquest programa podem treballar a través del joc molts continguts que fem en classe, com per exemple els colors, la roba, les parts del cos, els transports, el menjar, entre d'altres, d'una forma educativa, divertida i lúdica, utilitzant, ja de ben petits, l'ordinador i estimulant, d'aquesta manera, el seu aprenentatge, ja que per a ells la utilització d'un ordinador és un món que desconeixen i segur que amb la motivació i la sorpresa que apareixen amb els jocs emprats amb el Jclic estimula molt més el seu aprenentatge i coneixements. És una molt bona manera de reforçar les temàtiques que es donen en les classes i a més, a través del Jclic, la mestra pot veure quina activitat costa més als nens, ja que una de les opcions que ens ofereix aquest programa, es enregistrar els falls de cada jugador, i així la professora podrà fer una observació continuada dels seus progressos. Aquí teniu l'enllaç del meu Jclic.


En conclusió, les noves tecnologies són essencials per al nostre futur ja que estan a l'ordre del dia, i amb tots els programes apresos en classe, ben de segur que hi farem molt de profit i els aplicarem quan siguem mestres, jo segur que ho faré.

dissabte, 19 de desembre del 2009

El seminari s'acaba...

14 de Decembre 2009

El dimarts passat fou l'últim seminari del 2009, però tot i així va ser un dia carregat d'activitats.

Primer va començar la Laura Cortada amb el seu conte “La llegenda de Sant Jordi”, on ens va anar mostrant imatges del conte en format digital amb el seu ordinador portàtil.

Dibuix de Fortuna

Tot seguit en Guillem ens va presentar dos contes “El pollet groguet”, un pollet que es va perdre i volia trobar als seus germans. Un conte que estava ple d'ous sorpreses, ja que quan els obria apareixien diferents animalons petits. I el segon conte que ens va explicar va ser “L'enfadat”, un conte molt maco que ell mateix va dissenyar l'any passat en el mòdul d'educació infantil. He de dir que hem va encantar aquest últim conte, era molt enginyós i els dibuixos estaven molt ben realitzats.

I l'últim conte ens el va explicar l'Eloy “En Teo i el primer dia d'escola”. Un conte que ja coneixia i que hem va transmetre records d'infantesa.



En aquest seminari també hi va haver activitat educativa i ens la varen presentar l'Eloy, el Guillem i la Laura Cortada. El títol de la notícia és el següent “Un uso moderado de videojuegos puede tener una influencia positiva en la educación de los niños” extreta del diari El País,el dimecres 18 de Novembre.

Vaig trobar la notícia molt interessant ja que tractava d'un estudi que va realitzar la Universitat de Granada amb 266 nens entre 11 i 16 anys on explicava que jugant als videojocs amb un ús moderat repercuteix positivament en les variables cognitives dels joves, com per exemple :


-Millora la memòria visual i perifèrica.
-Ajuden a prevenir el senderisme amb les noves consoles del S.XXI com la Wii
-Estimula l'aprenentatge, la creació i la comprensió científica.


Per poder contrastar aquest estudi van trobar en 4 diaris articles relacionats amb els videojocs i ninguna d'elles feia una crítica negativa, tot al contrari, tots quatre diaris estaven d'acord que amb un ús moderat pot ajudar ,positivament, a ser més estratègic.


La conclusió que tots vam extreure amb aquesta activitat educativa va ser que jugar amb videojocs adients a l'edat del nen d'una manera dosificada pot influir positivament en el sistema cognitiu del nen però abusar dels videojocs pot crear nerviosisme i un estat d'ànim neguitós i d'angoixa durant tot el dia.



Imatge extreta d'aquest enllaç

La Loles, mestre del seminari, en va confirmar la conclusió extreta explicant-nos un experiment que va fer ella amb una companya seva, el qual tractava de jugar durant 12 hores seguides a l'ordinador per poder experimentar que és el que sents i les contradiccions que pots arribar a sentir. La conclusió que va extreure va ser que en finalitzar la proba no va poder dormir gens ni mica, tenia una sensació de neguit i constantment veia en la seva consciència la pantalla de l'ordinador i el videojoc.

En finalitzar, l'Eloy ,el Guillem i la Sara ens van exposar el seu entorn sonor on tots van coincidir que hi ha molta contaminació acústica durant tot el dia.




La frase del dia : " Posaré al meu blog la recepta de com fer ametlles garapinyades. " Laura Moragues



P.D : estaven riques, riques, riques!!

dijous, 17 de desembre del 2009

Llegenda del meu poble i dels voltants

La llegenda de la campana (GAVÀ)

«Fa molts, molts anys, en un tros de platja molt
a la vora del riu Llobregat, va aparèixer un dia
una campana amb el nom de Sant Pere gravat.
Uns pescadors van córrer a donar la notícia i
homes dels pobles dels voltants hi anaren per
endur-se’n el trofeu al seu campanar. Hi anaren
els de Sant Boi, però no pogueren moure-la.
Fracassaren també els de Viladecans i els de
Castelldefels, que havien portat uns bous, però
semblava que la campana tingués vida i que
no volgués moure’s de la platja. Els de Gavà,
que duien una burreta, arribaren, passaren una
corda per l’ansa de la campana, la hi lligaren
al coll, i aquella burreta va dur la campana fins
al poble. Des d’aquell dia Gavà va tenir a sant
Pere com a patró de la parròquia i celebra la
Festa Major d’estiu el 29 de juny».

Llegenda recollida per Josep Soler Vidal



Llegenda de la Cuca Fera (Begues)

Diu la llegenda, que la Cuca Fera va nèixer a les profunditat de l'avenc de la Ferla des d'on es passava el temps contemplant la vida dels beguetans. Per aquell temps vivia al castell de L'eramprunyà el baró i la seva filla, la donzella Rosaclara. Peró una nit, un jove galant va raptar la donzella Rosaclara i va endur-se-la del castell a galop del seu cavall. En assabentar-se la Cuca Fera d'aquest fet, va sortir a aturar el cavaller i amb els seus ulls de foc el va vèncer i se'l va empassar. Així va ser com la Cuca Fera va retornar la donzella Rosaclara al castell de l'Eramprunyà.
Poc després, el diable es va assabentar del que havia succeït, va anar a trobar a la Cuca Fera i la va tancar en un avenc del Montau. Tot i així, la Cuca Fera va treballar nit i dia per sortir d'aquell forat fins que ho va aconseguir. Quan va sortir a fora, va anar a donar la bona nova a la gent del poble que ho va celebrar amb una festa grossa >>.
Des de llavors ençà, al poble de Begues, cada any per la festa major, se celebra un gran correfoc amb la Cuca Fera i els diables de Begues commemorant aquest fet.



He trobat un Powerpoint molt interessant realitzat per Maria Albet i Cristina Pujol on expliquen amb imatges la llegenda de Begues.


dimecres, 16 de desembre del 2009

Avui fem de Miró!


Aquest és el vídeo que hem fet a partir de l'activitat educativa que ens van proposar en la classe de plàstica. La nostra proposta va ser dibuixar ,sobre un fons que van preparar els nens, amb xocolata desfeta dintre d'una paperina i també amb la rajola de xocolata. Una activitat molt divertida i educativa, on van aprendre a compendre una mica més l'art de Miró i aplicar una nova tècnica de dibuix.

Aquest dia va ser una experiència molt enriquidora, tan per nosaltres com per als nens, on vam poder gaudir dels seus dibuixos i de l'interès que ens van mostrar durant tota l'activitat.

Una nova tècnica de dibuix, la xocolata desfeta! Qui ho diria,no?

dimarts, 15 de desembre del 2009

Les noves tecnologies es resisteixen al 25% dels professors

L’informe La integració d’Internet en l’educació escolar espanyola, desenvolupat pels professors Carles Sigalés i Josep Maria Mominó, mostra un dèficit cada vegada més important: un de cada quatre professors no se sent capacitat per incorporar les noves tecnologies de la informació a les seves classes, i les professores de més edat són les que presenten més dificultat.

Catalunya 4.0 és un projecte desenvolupat per la Generalitat i Telefónica per analitzar l’impacte de la tecnologia en la societat catalana i poder impulsar la implantació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en diverses àrees, entre les quals hi ha l’educació. Davant aquesta realitat, els impulsors han creat una taula d’experts per seleccionar 100 professors que liderin, de manera individual, la utilització quotidiana de les noves tecnologies a l’aula. Segons Ramón Palacio, exdirector del portal red.es i membre d’aquesta taula, «la finalitat d’aquesta recerca és poder dotar els professors d’una llibertat individual de treball, crear un entorn cooperatiu on puguin transmetre a altres docents la seva experiència diària i fer visible tot aquest treball al col·lectiu d’educació».

«El professorat no ha de fer servir internet com una biblioteca immensa, si no saber utilitzar tot els recursos que els pot oferir», afirma Marina Subirats, catedràtica emèrita de Sociologia de la UAB i moderadora d’aquesta taula d’experts».




Imatge extreta de cursos.cepcastilleja.org

Podeu trobar la notícia aquí

diumenge, 13 de desembre del 2009

Un seminari ple d'activitats!

11 de Novembre 2009

El seminari del divendres va ser molt intens ja que hi havien molts treballs pendents, i vam anar mans a l'obra sense entretenir-nos.
Vam començar amb el conte de la Cristina “ La cuca de llum”. Un conte molt maco amb un final molt interessant per als nens ja que la cuca de llum que no volia ser més cuca es va adonar, al final, de tot el valuós que ella tenia. D'aquesta manera, amb aquest conte, els nens poden estimar més allò que tenen.


Tot seguit la Irene ens va explicar un altre conte “el nadal de les 3 bessones”. Em va agradar molt la forma com ho va explicar perquè amb imatges que ens anava mostrant i amb objectes que va portar, com una pastanaga, una bufanda, uns guants i un barret, per fer un ninot de neu, podíem fer-nos una idea de tot el que ens anava explicant. A més vam cantar dues cançons nadalenques, una bona proposta ja que el Nadal està aprop d'arribar.

Després va arribar el torn de l'activat relacionada amb l'entorn sonor. Primer va començar l'Arantxa i va destacar els sons que escolta en la seva casa on la majoria pertanyien a aparells electrònics i els sorolls que fan els camions a sota de la seva casa, ja que té un supermercat molt aprop.

L'entorn sonor de la Eli va ser el més original que hem fet durant aquest trimestre, ja que va fer moltes proves. Una d'aquestes proves va consistir en separar els sons de la seva casa de dilluns a divendres dels caps de setmana. Els dia de cada dia, als matins escolta els cants gregorians de la casa de clausura que té al costat, hem va impactar molt quan ho va comentar i dels caps de setmana va ressaltar que escolta més sons perquè tota la seva família es desperten a la mateixa hora, així que tots plegats fan més sorolls que un dia entre setmana.

La segona activitat que ens va proposar va ser la més interessant de totes ja que va consistir en fer un joc: esbrinar els sons que va gravar un dia de casa seva a la facultat. D'aquesta manera vam poder escoltar els sons en directe i entendre millor l'activitat. A més la Eli va fer una activitat extra, ens va descriure els sons que la gent fa des de que entra fins que surt de l'auditori. L'activitat va ser molt divertida perquè amb la seva veu i amb l'ajut d'una flauta va interpretar els sons de l'auditori. Amb aquesta activitat ens va voler donar a entendre i conscienciar que hi ha un espai de silenci molt important per als músics, ja que és un moment de màxima concentració, i la gent no respecta.

Un cop la Eli va acabar amb la seva activitat, va arribar el torn de l'entorn sonor de la Laura Moragues. Ella en va explicar que va voler fer l'activitat en un entorn diferent, així que va agafar als seus fills petits i al seu marit i se'n van anar al bosc a buscar bolets. Durant la seva excursió la Laura va escoltar el cric-crac que fan les fulles al trepitjar, però els seus nens petits no parlaven de xerrar així que la Laura els va dir que fessin silenci per poder escoltar com queien les fulles dels arbres i d'aquesta manera mantindre en la seva consciència un record molt maco d'aquell dia.

Després va arribar l'entorn sonor de la Irene. Ens va comentar que la seva habitació dóna a un pati de llums i s'entera de moltes intimitats dels seus veïns que no hauria de saber. La seva reflexió final de l'activitat va consistir en la quantitat de contaminació acústica que hi ha en tota la ciutat però estem tan acostumats que, moltes vegades, no ens adonem de la quantitat de sons que hi han durant tot el dia.

L'última activitat que vàrem realitzar va ser el qüestionari de la pel·lícula Billy Elliot. Una activitat molt interessant i que vaig aprendre molt, sobretot en la diferència que hi ha entre gènere i sexe.


La frase del dia : “ El so és la vida”

Fotografia de Elena Braga

dissabte, 12 de desembre del 2009

Una forma divertida d'aprendre què és un ordinador

Què saben els nens de les TIC?




Gravació que recull les opinions de diferents nens i nenes sobre què entenen ells per determinats conceptes relacionats amb les TIC.

On està la memòria RAM?




He trobat molt interessant aquest vídeo ja que ens explica d'una manera divertida i educativa en què consisteix un ordinador, les seves parts més importants i la utilitat d'uns altres aparells relacionats amb les TIC com l'escàner, la impressora o el ratolí.

¿Que pasa con las TIC? és un programa educatiu destinat a nens i nenes entre 8 i 12 anys on el seu objectiu és la difusió i promoció de les Tecnologies de la Informació i Comunicació.

Google Docs

Google Docs és una eina que aporta Google i és un espai personal on podem crear a través via internet documents de text i full de càlcul, presentacions tipus powerpoint,etc.

L'avantatge d'aquest programa és que pots consultar qualsevol treball teu realitzat a través de Google Docs des de qualsevol ordinador, ja que com he dit abans aquest programa és via web.

Un dels altres avantatges que ens presenta el Google Docs és que podem pujar qualsevol document que tinguem fet amb un altre programa d'ofimàtica, com per exemple l'Oppenoffice i així compartir els teus arxius amb la resta de companys però no tothom hi podrà accedir ja que aquesta informació és privada i per poder accedir és necessita un comte gmail.

Per poder compartir arxius amb els nostres companys, nosaltres els haurem d'acceptar i d'aquesta manera, si fem un treball en grup, els nostres companys podran afegir o modificar els arxius d'una manera col·laboradora sense haver de quedar tots plegats.




Imatges del programa


diumenge, 6 de desembre del 2009

El meu pare, el meu heroi

Un vídeo que hem va deixar sense paraules quan el vaig veure en la classe d'educació física.

Nota informativa : El triatlon abarca unes 2,4 milles (3,86 kilómetres) nadant en els oceans, seguit per unes 112 milles (180,2 kilómetres) passejant amb bicicleta, i terminant amb unes 26,2 milles (42,195 kilómetres) de maraton al llarg de la costa de Big Island.



Un dels valors que les persones poden transmetre amb l'esport és la superació personal. Un exemple a seguir, sense dubte.

dijous, 3 de desembre del 2009

Un inici de classe molt emotiu

01 de decembre 2009

L'inici de la classe del seminari va ser molt emotiva , degut a casualitats de la vida, en aquesta classe hi havia un piano i la Eli ens va tocar amb el piano una partitura que ella mateixa va crear. Aquesta cançó, a mi particularment, em va transmetre molt, primer perquè ella va posar molts sentiments alhora de tocar-la i segons perquè la seva melodia era molt maca i t'arribava molt endins on tots els sentiments que ella volia transmetre els podies captar.

Tot seguit vam començar amb l'exposició dels nostres vídeos de la setmana extraordinària d'activitats. Em van agradar tots els vídeos, van ser tots molt originals on cadascú li va donar els seu toc personal i va transmetre els seus sentiments. Hi havien de més alegres, amb música que et convidaven a ballar i les seves veus i imatges anaven acompanyades amb la melodia i el ritme de la música i per altra banda hi havien d'altres més tranquils on amb només amb la música ja et convidaven a saber el significat que va volia transmetre aquella persona o d'altres amb la seva veu, més suau i tranquil·la que et feien reflexionar amb les seves paraules.

La Loles, la nostra professora del seminari, es va quedar sorpresa amb els resultats del treballs i ens va felicitar perquè no s'esperava que apliquéssim tots els conceptes que hem aprés en la classe de TIC, com per exemple combinar imatges fixes amb vídeos en moviment, incorporant les nostres veus i el més important intentar seguir el compàs de la música amb la incorporació de les imatges. Vam parlar de la importància que pot tenir fer aquestes activitats i utilitzar aquests recursos quan siguem mestres ja que podem fer una recopilació de totes les activitats que hem fet durant tot el curs i gravar-les en un cd , on així els pares poden veure i compartir amb els seus fills tots els bons records de la seva classe i els seus companys de curs, que ben segur els faran molta il·lusió.

Al finalitzar la classe vam parlar del treball que tindrem que fer quan veiem la pel·lícula de Billy Elliot el qual consistirà d'un debat en classe sobre uns temes que ens proposarà la Loles. A partir d'aquí va sorgir un tema a parlar molt interessant el qual va consistir en si els nens poden jugar amb joguines de nenes perquè els poden influir en el seu sexe. Tots vam estar d'acord de que el nen ha de jugar amb les joguines que més els agradi ja que estimulen a la seva creativitat i no per això el pot pot influir en si els agrada els nois o les noies.



La frase del dia :”és important fer vídeos d'activitats realitzades a les escoles ja que et transmeten bons record i molts sentiments que algun dia tornaràs a recordar.”



Fotografia de Luciana Mallet

Jclic


El nostre Jclic és un conjunt de jocs didàctics i educatius adreçats a nens de P4 i P5 on l’objectiu es aprendre una sèrie de continguts relacionats amb la roba, com per exemple : la roba que es poden posar en les diferents estacions, els noms de la roba, com vestir-se correctament i l’ordre que poden seguir.

Les imatges que hem utilitzat per a la creació del nostre Jclic hem volgut que fossin molt llampants i maques per cridar l’atenció dels nens i d’aquesta manera prestar més atenció i així aprendre els conceptes que volem que insereixin en la seva vida quotidiana.

Els nostres jocs i els seus objectius són els següents:

-Troba les parelles: la finalitat d’aquest joc és fer un treball memorístic amb les diferents peces de la roba.

-Relaciona amb el Teo: aquest, per altre banda, la finalitat és trobar una peça de roba en concret en la imatge corresponent.

-L’Edu es vesteix: es un joc lúdic per aprendre a seguir l’ordre correcte alhora de vestir-se, on afegim la veu de l’acció seleccionada.

-Les estacions, és un altre tipus de joc que alhora que treballem la roba, estem aprenent a quina estació de l’any corresponen.

-Trencaclosques: són les activitats més dinàmiques i alhora estan treballant la percepció de l’espai i l’ordre de les coses. Al finalitzar el trencaclosques correctament apareix la veu en off del nom de les peces de roba que apareixen.

-I un últim joc que hem proposat és un joc que serveix per aplicar els objectius del joc de l’Edu es vesteix on han de fer clic per ordre els passos a seguir alhora de vestir-se.

Aquí teniu el nostre Jclic

Vídeo dels nostres instruments