diumenge, 20 de desembre del 2009

Propostes per a un Nadal més ecològic i solidàri

Mirant la revista de Viladecans, el meu poble, he vist aquesta notícia que vull compartir amb tots vosaltres relacionada amb el Nadal per ser més solidaris i ecològics i aprofitar per desitjar-vos un BON NADAL a tothom!!


La notícia diu així :
El Nadal esdevé tradicionalment una època per compartir. I a aquest esperit apel·len diverses iniciatives que es duen a terme aquests dies a la ciutat per tal d'ajudar a les persones desfavorides. La Xarxa Comercial i Càritas de Viladecans organitzen la campanya "A Viladecans, ningú sense Nadal", amb la qual creen uns racons solidaris a les botigues, on els ciutadans poden disposar aliments no frescos adreçats al Banc d'Aliments de Càritas.

D'altra banda, la Creu Roja també organitza la ja tradicional recollida de joguines (noves, no sexistes, no bèliques...) amb la campanya "Fem un món millor", per reaprtir regals a infants necessitats fins als 10 anys. Fins al dia 23, de 9.30 a 18 hores, la ciutadania en pot portar al local de l'entitat (carrer de Carles Altés, 11-13).

A més, la ciutadania pot adquidirir en comerços i entitars els "estels solidaris" de la campanya "Viladecans Solidària", al preu d'un euro, per donar suport a la construcció d'un embassament a Kenya. Viladecans per Sàhara també recull menjar (oli, llenties i arròs) per a la població dels campaments dels refugiats de Tindouf, al desert delSàhara.


Imatge d'un estel solidari


Reciclatge dels arbres

També, durant aquestes festes, hi ha altres petits gestos que també poden fer-les més sostenibles. Per exemple, es poden fer regals que generin poc residus, realitzats amb materials naturals renovables o reciclats i que estiguin fets a prop per evitar llargs transports contaminants i, si s'aposta per un oblecte de segona mà, se'n poden trobar al Mercat del Troc d'Alba-rosa el dia 20 o a través de la pàgina web http://www.encants.viladecans.cat/. També és sostenible utilitzar bosses de tela en lloc de plàstic a l'hora d'anar a comprar, fer servir espelmes per il·luminar i així reduir el consum elèctric, utilitzar fulles seques o sorra al pessebre enlloc de molsa i fer servir arbres ecològics o comprar un arbre de Nadal en un viver on es puguin trobar espècies autòctones.

Si s'aposta per un avet natural, un cop acabat el Nadal es pot reciclar en un dels punts que l'Ajuntament habilita entre els dies 7 i 15 de gener. Els arbres que s'hi dipositin es convertiran en compost que servirà com a adob natural.

La notícia la podeu trobar en la revista de Viladecans publicada el mes de Decembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada