diumenge, 20 de desembre del 2009

Valoració personal

Imatge extreta d'aquest enllaç


La meva valoració en la realització i elaboració del bloc ha sigut 100% positiva, tot i així, al principi de curs, he de dir, que quan la Loles, mestre de Tic i tutora del meu seminari, ens va proposar l'activitat d'elaborar un bloc durant tot aquest trimestre no hem vaig veure amb cor de portar-lo al dia, ho veia massa complicat.
Amb els dies vaig veure una utilitat molt gran de crear el nostre bloc que consisteix en portar la feina al dia, un requisit molt important per a la elaboració del bloc, i el més important aprendre molt més ja amb una de les activitats que havíem de fer, de forma optativa, era posar notícies d'actualitat relacionades amb les TIC i amb l'educació o de qualsevol informació que ha nosaltres ens aportés nous coneixements.

Posar totes les activitats que anàvem realitzant en la classe de gestió de la informació m'han ajudat molt, primer de tot, perquè les posàvem en pràctica i d'aquesta manera podies veure el resultat, teu i dels teus companys, en el bloc tantes vegades com volguessis ja que una de les utilitats d'un bloc consisteix en això, en la interacció i en l'actualització periòdica via web com si fos un diari personal, ja que la paraula blog o weblog prové de les paraules angleses web i log (diari en anglès).

La segona utilitat ha destacar és que amb la realització de les activitats de gestió havíem d'explicar el procés i en què consistia el programa emprat,d'aquesta manera feies un treball d'assimilació i de recordar els passos que havies seguit. Una tècnica molt important que ens servirà per poder estudiar en els pròxims exàmens i on ningú es penedirà de la tasca realitzada.

I per últim el tercer punt, i per a mi, el que més dificultós m'ha sigut és en tornar agafar fluïdesa alhora d'escriure ja que feia molt de temps que no practicava el català degut al meu antic treball. Per tant, estic molt orgullosa d'haver realitzat l'activitat de crear un bloc perquè m'ha ajudat en molts aspectes i he après molt.


Durant aquest trimestre, en la classe de gestió de la informació, no he parat d'aprendre nous programes que mai havia escoltat i a gestionar la informació assimilada, com per exemple, gravar, enregistrar en audio un text, crear un vídeo, gestionar tota la informació que trobem en la xarxa amb el delicious o el notebook i entendre millor què és una blocosfera i la cultura lliure. De totes intervencions que hem fet vull destacar les due següents :


-La creació d'un vídeo amb el programa Moviemaker juntament amb l'Audacity. Com a futura mestre, amb aquests dos programes tenim un ventall molt ampli per poder realitzar moltes activitats a classe amb els nens, com per exemple gravar i enregistrar les veus dels nens en audio on puguin explicar les seves experiències i vivències personals d'una excursió i publicar-lo en format radio o més maco encara, fer un vídeo amb imatges i amb les seves veus i publicar-lo en la web del col·legi, si en té, o fer un regals als pares i als nens en format cd al final del curs, on d'aquesta manera, tots plegats poden veure què és el que fa el nen a classe i viure una experiència molt maca i emotiva tots junts, i així, el dia de demà, aquest nen tindrà un record que sempre podrà tornar a veure tantes vegades com vulgui. A més, amb aquests dos programes també podríem elaborar contes amb els seus dibuixos i amb les seves veus on treballarien la fluïdesa en el seu vocabulari i publicar-lo en la web de l'escola o fer un regal pel dia del pare i de la mare d'una manera més original i que mai oblidaran. Aquí teniu l'enllaç del meu vídeo.


-El programa Jclic. Aquest programa ha sigut un gran descobriment per a mi. He de reconèixer que hem vaig tornar boja alhora de realitzar l'activitat que ens varen proposar a classe perquè es penjava moltes vegades, però tot i així el resultat ha sigut fantàstic. Amb aquest programa podem treballar a través del joc molts continguts que fem en classe, com per exemple els colors, la roba, les parts del cos, els transports, el menjar, entre d'altres, d'una forma educativa, divertida i lúdica, utilitzant, ja de ben petits, l'ordinador i estimulant, d'aquesta manera, el seu aprenentatge, ja que per a ells la utilització d'un ordinador és un món que desconeixen i segur que amb la motivació i la sorpresa que apareixen amb els jocs emprats amb el Jclic estimula molt més el seu aprenentatge i coneixements. És una molt bona manera de reforçar les temàtiques que es donen en les classes i a més, a través del Jclic, la mestra pot veure quina activitat costa més als nens, ja que una de les opcions que ens ofereix aquest programa, es enregistrar els falls de cada jugador, i així la professora podrà fer una observació continuada dels seus progressos. Aquí teniu l'enllaç del meu Jclic.


En conclusió, les noves tecnologies són essencials per al nostre futur ja que estan a l'ordre del dia, i amb tots els programes apresos en classe, ben de segur que hi farem molt de profit i els aplicarem quan siguem mestres, jo segur que ho faré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada