dissabte, 19 de desembre del 2009

El seminari s'acaba...

14 de Decembre 2009

El dimarts passat fou l'últim seminari del 2009, però tot i així va ser un dia carregat d'activitats.

Primer va començar la Laura Cortada amb el seu conte “La llegenda de Sant Jordi”, on ens va anar mostrant imatges del conte en format digital amb el seu ordinador portàtil.

Dibuix de Fortuna

Tot seguit en Guillem ens va presentar dos contes “El pollet groguet”, un pollet que es va perdre i volia trobar als seus germans. Un conte que estava ple d'ous sorpreses, ja que quan els obria apareixien diferents animalons petits. I el segon conte que ens va explicar va ser “L'enfadat”, un conte molt maco que ell mateix va dissenyar l'any passat en el mòdul d'educació infantil. He de dir que hem va encantar aquest últim conte, era molt enginyós i els dibuixos estaven molt ben realitzats.

I l'últim conte ens el va explicar l'Eloy “En Teo i el primer dia d'escola”. Un conte que ja coneixia i que hem va transmetre records d'infantesa.



En aquest seminari també hi va haver activitat educativa i ens la varen presentar l'Eloy, el Guillem i la Laura Cortada. El títol de la notícia és el següent “Un uso moderado de videojuegos puede tener una influencia positiva en la educación de los niños” extreta del diari El País,el dimecres 18 de Novembre.

Vaig trobar la notícia molt interessant ja que tractava d'un estudi que va realitzar la Universitat de Granada amb 266 nens entre 11 i 16 anys on explicava que jugant als videojocs amb un ús moderat repercuteix positivament en les variables cognitives dels joves, com per exemple :


-Millora la memòria visual i perifèrica.
-Ajuden a prevenir el senderisme amb les noves consoles del S.XXI com la Wii
-Estimula l'aprenentatge, la creació i la comprensió científica.


Per poder contrastar aquest estudi van trobar en 4 diaris articles relacionats amb els videojocs i ninguna d'elles feia una crítica negativa, tot al contrari, tots quatre diaris estaven d'acord que amb un ús moderat pot ajudar ,positivament, a ser més estratègic.


La conclusió que tots vam extreure amb aquesta activitat educativa va ser que jugar amb videojocs adients a l'edat del nen d'una manera dosificada pot influir positivament en el sistema cognitiu del nen però abusar dels videojocs pot crear nerviosisme i un estat d'ànim neguitós i d'angoixa durant tot el dia.



Imatge extreta d'aquest enllaç

La Loles, mestre del seminari, en va confirmar la conclusió extreta explicant-nos un experiment que va fer ella amb una companya seva, el qual tractava de jugar durant 12 hores seguides a l'ordinador per poder experimentar que és el que sents i les contradiccions que pots arribar a sentir. La conclusió que va extreure va ser que en finalitzar la proba no va poder dormir gens ni mica, tenia una sensació de neguit i constantment veia en la seva consciència la pantalla de l'ordinador i el videojoc.

En finalitzar, l'Eloy ,el Guillem i la Sara ens van exposar el seu entorn sonor on tots van coincidir que hi ha molta contaminació acústica durant tot el dia.




La frase del dia : " Posaré al meu blog la recepta de com fer ametlles garapinyades. " Laura Moragues



P.D : estaven riques, riques, riques!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada