diumenge, 15 de novembre del 2009

Hem fet un vídeo!

Logotip del programa Windows Movie Maker

El dijous passat a la classe de TIC vam aprendre a utilitzar el programa Windows movie maker, un programa d'edició de vídeo que ja el porta per defecte el Windows i és molt fàcil d'utilitzar.

L'estructura del programa està composada per 3 elements, que corresponen a :

-Panell de tasques/col·leccions: Movie maker incorpora 2 panells per navegar través del programa, com són el panell de coleccions on s'aniran emmagatzemant totes les imatges, vídeos i audios que anem important i el panell de tasques on ens mostra les diferents passes a seguir per tal de realitzar el vídeo.

-Línia del temps : és el lloc que ens permet treballar amb l'audio i les imatges o vídeos per tal de construir el nostre vídeo final.

-Finestra de previsualització: en aquesta finestra podrem veure els clips de vídeo que nosaltres anem realitzant.





Programa Window Movie Maker

L'activitat que hem tingut que realitzar consisteix, primer en gravar, a través del programa audacity, la nostra lectura que vam llegir en la classe de comunicació i segon realitzar un vídeo a través d'imatges fixes conjuntament amb l'audio.
Ara explicaré les passes que he seguit per realitzar el meu vídeo:


1- Vaig gravar el meu text amb el programa audacity i després el vaig exportar com a WAV.


2- Quant ja tenia clar la música que volia utilitzar per combinar-la amb el meu audio, amb el mateix programa audacity, vaig importat la música i l'audio, i d'aquesta manera vaig jugar amb totes dues, tallant un tros de la cançó, augmentant o disminuint el volum d'aquest últim, per tal de realitzar, d'aquesta manera, un audio final amb música i veu. Un cop finalitzat, el vaig exportar com a WAV.


3- El tercer pas va consistir en la recerca d'imatges a utilitzar en el vídeo. Jo vaig escanejar unes imatges d'un llibre que tenia per casa, les quals estaven molt lligades amb el tema que vaig utilitzar en la meva gravació.


4- Un cop ja tenim les imatges i l'audio, ja només ens queda fer la realització del vídeo amb el programa movie maker. El primer de tot es importar les imatges i la gravació amb les opcions que apareixen en tasques de pel·lícula, una finestra que apareix en l'esquerre del programa. Les imatges i l'audio aniran apareixent en l'apartat col·leccions, que serà la nostra galeria.


5- Incorporar les fotos en l'ordre que nosaltres vulguem que apareguin en el vídeo. La manera de fer-ho es arrossegar les imatges a la línia del temps que apareix abaix.


6- Arrossegar la pista d'audio, també a la línia del temps. Ara només consisteix en anar coincidint les imatges amb la veu, així que podem modificar el temps de cada imatge d'una manera molt fàcil i es posar-nos a sobre de la imatge a modificar i quant ens apareix una fletxa vermella, aquesta l'haurem de moure per tal d'allargar o acurtar el temps de la imatge.


7- El setè pas que vaig fer va consistir en modificar l'efecte d'alguns fotogrames. Es pot fer des de la estrella de la cantonada de les fotos o anant a l'opció de tasques de pel·lícula- veure efectes de vídeo. Si fer servir aquesta última, la manera d'aplicar l'efecte es arrossegant-lo a l'estrella de la cantonada de la imatge a modificar. Si un efecte no ens agrada l'haurem de desfer en Edició-desfer, ja que sinó s'aniran acumulant tos els efectes.


8- Ara toca posar efectes a les transicions les quals ens ajuda a fer més agradable els pas d'una imatge a una altre. La manera de realitzar aquestes transicions es clickant en l'opció veure transicions de vídeo que apareix en les tasques de vídeo i després arrossegar la transició escollida i posar-la a l'espai buit que apareix al costat de cada imatge en la línia del temps.


9- És molt important crear una carpeta on guardarem totes les imatges i els audios que anem utilitzant perquè d'aquesta manera ens assegurem que apareguin totes les imatges quant obrim el programa.


10- I finalment guardarem l'arxiu, primer el guardarem tal qual, per si volem fer alguna modificació un altre dia amb l'opció Arxiu- guardar projecte como.


11- Un cop ja tenim el vídeo definitiu, anirem a l'opció finalitzar pel·lícula- guardar en l'equip que ens apareix en la finestra tasques de pel·lícula. Aquí li donem nom i ubicació i clickem a següent. El pas a realitzar desprès és molt important ja que fa referència als MB i la grandària que ens ocuparà el vídeo, així que l'haurem de modificar per tal de que baixi el pes del vídeo per poder penjar-ho al nostre blog més tard. Per tant la forma de realitzar aquest procés es anar a l'opció més adequat per grandària d'arxiu i aquí reduir entre 1 i 2 MB on el grandària del vídeo serà d'uns 320 px. I d'aquesta manera ja tindrem el nostre vídeo finalitzat.


Aquí us poso el meu vídeo. Espero que us agradi!




Títol del conte : "l'origen de l'aranya"

Música : bso de la pel·lícula Alejandro Magno. Títol de la cançó "Dream of Babylon"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada