dimarts, 15 de desembre del 2009

Les noves tecnologies es resisteixen al 25% dels professors

L’informe La integració d’Internet en l’educació escolar espanyola, desenvolupat pels professors Carles Sigalés i Josep Maria Mominó, mostra un dèficit cada vegada més important: un de cada quatre professors no se sent capacitat per incorporar les noves tecnologies de la informació a les seves classes, i les professores de més edat són les que presenten més dificultat.

Catalunya 4.0 és un projecte desenvolupat per la Generalitat i Telefónica per analitzar l’impacte de la tecnologia en la societat catalana i poder impulsar la implantació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en diverses àrees, entre les quals hi ha l’educació. Davant aquesta realitat, els impulsors han creat una taula d’experts per seleccionar 100 professors que liderin, de manera individual, la utilització quotidiana de les noves tecnologies a l’aula. Segons Ramón Palacio, exdirector del portal red.es i membre d’aquesta taula, «la finalitat d’aquesta recerca és poder dotar els professors d’una llibertat individual de treball, crear un entorn cooperatiu on puguin transmetre a altres docents la seva experiència diària i fer visible tot aquest treball al col·lectiu d’educació».

«El professorat no ha de fer servir internet com una biblioteca immensa, si no saber utilitzar tot els recursos que els pot oferir», afirma Marina Subirats, catedràtica emèrita de Sociologia de la UAB i moderadora d’aquesta taula d’experts».




Imatge extreta de cursos.cepcastilleja.org

Podeu trobar la notícia aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada