dimecres, 21 d’octubre del 2009

Bones notes, una beca

20 d'Octubre 2009

L'inici del seminari va començar d'una manera especial ja que cadascú va mostrar a la resta dels companys un record de la seva infantessa. Jo vaig portar un creuer de fusta que vaig fer a primària pel dia del pare, uns altres van portar un llibre, fotografies, un mòbil de nadal, una caixa de música i uns llibrets de cal.ligrafia. Tots vam estar d'acord que aquests records tenen un valor sentimental molt important.
Loles, la mestre del seminari, ens va dir que cada any en el seminari fa la mateixa activitat però que és molt trist veure com cada any els alumnes tenen menys records de la seva infantessa guardats. I estic d'acord amb el seu pensament, ja que tots els pares i fills no haurien de llençar aquests records tan benvolguts, on algun dia, buscant el bagul dels records et farien molta gràcia tornar a recordar aquells bons moments i poder així, compartir aquells records amb els pares i fills.


Un cop vam finalitzar l'activitat dels records, Judit Degracia i jo, vam exposar l'anàlisi de la notícia d'actualitat.

Títol: Educació becarà a alumnes que acabin la ESO amb una nota de 8 o superior.

Font: En format digital (www. Elperiódico.com)

Per primera vegada la Conselleria d’educació premiarà el bon rendiment dels alumnes de la ESO que tinguin una nota mitjana d’un 8 o superior destinant un milió d’euros a la creació de beques on cada estudiant rebrà un màxim de 1200€ anuals sempre i quan la família dels estudiants tinguin uns ingressos reduïts.
L’objectiu d’aquestes ajudes és aconseguir que els estudiants continuïn amb la seva formació acadèmica ajudant-los econòmicament i ampliant així la millora de les seves possibilitats en un futur laboral. La intenció d’aquestes beques es promoure la motivació d’aquests estudiants que han demostrat al llarg del curs un bon rendiment i que podrien abandonar la seva continuació acadèmica per problemes econòmics familiars.
El plaç màxim per poder acollir-se a la nova beca va terminar el 30 de setembre, on es va tenir que presentar la nota mitjana de la ESO junt amb els ingressos de la família i el nombre d’habitants en cada nucli familiar.


Podeu trobar la notícia sencera aquí


Justificació de l'elecció de la notícia

Ens va cridar l’atenció aquesta notícia pel fet de que la beca va dirigida a alumnes de la ESO quan normalment les beques van dirigides a estudis superiors, un fet que mai s’ha donat.
Suposem que aquestes ajudes estan més bé destinades per una ajuda a les famílies per tal de que aquests adolescents no es tinguin que posar a treballar per portar diners a casa i així, d'aquesta manera no deixar la formació acadèmica.


Comparació amb altres diaris

El país i l’avui . Aquests dos diaris, en els seus titulars, han fet més èmfasis en que les beques aniran destinades a les famílies amb pocs recursos econòmics a diferencia del titular del periódico que fa més èmfasis en la nota que s'ha d'aconseguir per poder obtenir aquesta beca. En l'escrit de la notícia , l’única diferencia és la forma en la qual està redactada, ja que les xifres i la informació és la correcta.
El 9diari, el singular digital, diari de Girona i l’Empordà ens ha cridat moltíssim l’atenció perquè hem comprovat que tant la informació com l’estructura del text és exactament la mateixa. No vam poder esbrinar si el redactor era el mateix en els 3 diaris.


Informació extra

Aquí vam aportar un resum-gràfic d'un estudi que fa ver Caixa Catalunya amb el instituto de infancia i mundo urbano sobre quines poden ser els factor que influeixen en el fracàs escolar.
Quan vam exposar aquest gràfic van sorgir moltes idees oposades sobre el que ens diu en l'estudi. Jo estic d'acord en molts aspectes que es van comentar a classe, com per exemple, que tindre uns progenitors que no tinguin estudis superiors no significa que els seus fills no puguin aconseguir el seu somni, ja que segurament aquests s'esforçaran molt més.

Per tant, aquest estudi, segurament estarà basat en enquestes a un tipus de persones en concret, però crec que el haver buscat aquesta informació va anar molt bé perquè vam poder contrastar diferents punts de vistes, idees i pensament.




Activitat a classe

L’activitat consistia en dividir la classe en dos grups de 7 i cadascun d’aquest s’encarregava de donar arguments, uns a favor i uns altres en contra sobre el tema tractat.
No vam poder realitzar l'activitat perquè es van avançar els companys del seminari alhora d'exposar idees sobre la notícia i per tant no vam voler repetir una activitat que va sorgir espontàniament.



D'aquest seminari una de les frases que he extret és la següent : " Les sensacions i els bons records van enllaçats "

Foto de Arturo Carrasco Ruiz



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada