L'inici de la classe va començar amb el conte de l'Eli Puig on ens va repartir uns dibuixos d'unes verduretes impreses en paper per tal de que nosaltres poguéssim participar amb el seu conte.
El conte que ens va explicar va ser “la sopa de pedres”, un conte que mai havia escoltat però hem va agradar molt. La manera que va explicar el conte va ser molt divertida perquè el va interpretar amb un dibuixets que havia fet on els anava movent i posant diferents veus.
M'ho vaig passar d'allò més bé perquè les veus que anava interpretant eren molt gracioses, a més, també va ser sons com el del vent, el d'un nen caminar, entre altres, que li va donar un toc especial a la manera de narrar la història. A més, aquest conte acaba amb una metàfora comparant la sopa de pedres que havia realitzat el soldat, protagonista de la història, amb la solidaritat que van tindre els nens del poble alhora de portar-li ingredients al soldat per tal de que la sopa estigués més bona.
Imatge extreta de Germinador Wiki
Imatge extreta de Germinador Wiki
A més, l'Eli Puig ens va proposar una activitat molt divertida i interessant que va consistir en realitzar un conte tots plegats. L'objectiu de l'activitat va consistir que a través d'unes cartes on sortien objectes, personatges i diferents situacions es tractava d'estimular la nostra imaginació creant un conte tots en comú, on s'havia de lligar la narració del company anterior amb una de les cartes que tu tenies. El més difícil era quedar-te amb l'última carta,on cadascú tenia l'escrit d'un final diferent i que havies de relacionar-lo amb tota la història que havíem explicat entre tots.
L'Arantxa Lordel ens va explicar el conte dels “tres porquets”. Em va sobtar la manera com el va explicar perquè jo l'havia escoltat d'una altre manera i pensava que aquest conte només tenia una versió. Ja veus, el seminari, per tant, és un lloc que pots aprendre molt i descobrir moltes coses de noves.
L'Arantxa va portar unes cartolines on apareixien dibuixats els porquets i les seves respectives cases, però va donar la casualitat que la Laura, una altre companya de classe, portava en aquell moment tres pelutxos de porquets i un llop, jo em vaig quedar sorpresa i em vaig posar a pensar que, a vegades, la vida ens dóna moltes situacions sorprenents i aquesta va ser una d'elles. Així que els pelutxos van ser els protagonistes del conte on diferents companys van ajudar a l'Arantxa a explicar el conte donant vida als ninots.
L'última activitat va ser la de la Berta i la Sara on ens van presentar una notícia del Periódico del 20 d'octubre. La notícia tracta d'ampliar l'ensenyança obligatòria fins els 18 anys, comenta Ángel Gabilondo, ministre d'educació,en la notícia que ens van exposar al seminari. Però el nou sistema educatiu que volen implantar és molt rígid i per tant no ocorrerà de manera immediata, així que haurà de passar un cert temps fins que l'implantin. A més, van fer comparatives amb uns altres diaris i en el diari el País del 30 d'Octubre, afegeix que durant l'edat dels 16 als 18 anys, es podrà realitzar la nova ensenyança obligatòria a temps parcial per tal de que puguin estudiar i treballar alhora.
Ens van comentar que a les sortides de les escoles s'han fet enquestes als joves però aquests no hi estan d'acord, una opinió oposada a la que pensen els adults.
La frase del seminari d'avui és : “Nosaltres, com a futurs mestres,també hem de treballar la nostra creativitat i deixar-la volar.”
Il·lustració de Pablo Bernasconi
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada